Monday, January 26, 2009

Gong Xi Fa Cai

To all students and teachers of SSB, to all readers and my ex-students where ever you are, I wish all of you a Happy Chinese New Year. May this year will bring you happiness and joy and a very prosperous year too, work hard, study hard and enjoy life. But don't forget to those suffered from war and poverty, do our part to help in what ever way we can. Every little things that we do for them will ease their life.

2 comments:

Anonymous said...

Sekadar ingat mengingatkan. Doa Qunut Nazilah

“Ya Allah, sesungguhnya kami bermohon pertolongan Mu, kami meminta ampun kepada Mu, kami memohon petunjuk dari Mu, kami beriman kepada Mu, kami berserah kepada Mu dan kami memuji Mu dengan segala kebaikan, kami mensyukuri dan tidak mengkufuri Mu, kami melepaskan diri daripada sesiapa yang durhaka kepada Mu.

Ya Allah, Engkau yang kami sembah dan kepada Engkau kami bersalat dan sujud, dan kepada Engkau jualah kami datang bergegas, kami mengharap rahmat Mu dan kami takut akan azab Mu kerana azab Mu yang sebenar akan menyusul mereka yang kufur Ya Allah, Muliakanlah Islam dan masyarakat Islam. Hentikanlah segala macam kezaliman dan permusuham, Bantulah saudara-saudara kami di mana sahaja mereka berada. Angkatlah dari mereka kesusahan, bala, peperangan dan permusuhan.

Ya Allah, selamatkanlah kami dari segala keburukan dan janganlah Engkau jadikan kami tempat turunnya bencana, hindarkanlah kami dari segala bala kerana tidak sesiapa yang dapat menghindarkannya melainkan Engkau, ya Allah.”
Sumber: JAKIM
View Profile: Rantong

Lezah Zaini said...

Terima kasih Rantong, ingat mengingati itu adalah tuntutan dalam kalangan Islam, walaupun kita tak pernah kenal selama ini. Persaudaraan kita tetap kuat.