Friday, August 22, 2008

From My Garden

yang tak seberapa tuh....





After 3 years baru berbunga.


Yang ini pula, after 3 and a half yrs baru berbunya... Lama juga tahan bunga-bunga ni.

Dah lebih sebulan masih kembang mekar.
Latest photo ; masih berkembang- (diambil guna camerafon yang atas tu guna DSLR)
Pokok bunga kertas ni wa tanam di dalam pasu pada mula-mula pindah ke sini. Pokok ini membesar walaupun tak dijaga sampai pecah pasu dan nak roboh pagar... kalau tak dicantas, tak tahulah. Sekarangni pun dah nak naik ke atas bumbung. Must find time to trim the branchers. I think I have to use a ladder.

Kelmarin ambil gambarni, hari ini dah kembang 2 kuntum, yellow kaler...

2 comments:

somuffins said...

Ceria gak your garden dgn orkid2 tu. Wa nyer garden ada satu aje pokok yg keluarkan bunga ie exora...(wa ada tampal kat 'umah' wa)

cikguliz said...

Cs, wa suka juga ixora ni. Masa kecik-kecik dulu siap kuakan jarumnyer pastu sedut the madu... budak-budak sekarang kalau buat cenggitu mesti melenting emak derang.