Thursday, August 21, 2008

MAHA 2008

MAHA 2008

Muahahaha macam tak pernah jumpa sawah padi...



This morning aduh, i had athsma attack. but wa dah janji ( akceli wa yang beria-ia nak pergi) dengan Tan. I usaha jugak pergi tapi jem pulak jalan hari ini kat Rawang tu... atlast sampai di BSD kul 9.15 pagi. Hujan lebat pulak. Lepas ambik Tan, singgah di sekolah pula nak ambik jacket. malaslah nak bawak payung... pakai jacket cukuplah kot. lucky me, hujan hampir reda bila tiba di sana. Tapi nak sampai ke sana tu, mencabarlah jugak. Tersilap ambik jalan siap masuk jalan Kuchai Lama.... but oklah sampai di MAHA at about 11.00. Alamak, i need to go to the toilet. So we rush (after park our car) to the nearest toilet at Dewan D (Tempat makan dan pameran produk makanan. Wah, best juga. Makngah SMS. We met at the entrance to Dewan D from dewan A,B,and C. Sempatlah juga bergambar. Eheheh... memalu pulak mak Ngah ni

Then we went to Dewan A. Wah, wa lama betul di sini. Barang dan maklumat yang dipamerkan memang interesting. later in the afternoon,baru wa ke dewan b. tak sempat ke dewan c pun. hari dah nak malam. we had dinner di sana walaupun dah kenyang makan memacam.

Menarik alat sensor ni, sesuai untuk pertanian moden. Dengar penerangan, wa dapat satu beg. tq Spa fish

Cuba tekla berat ikan ini?

Yang seronoknya wa sempat lagi ke booth Maxis. Wa mengayakan Ananda lagi.... wa tukar daripada guna prepaid ke post paid guna nombor yang sama. wa citer later tentang ni.

On the whole, wa seronok walaupun bahu ni nak rebeh... Balik senanglah, sekejap jer dah sampai. And i reached Sg Buaya at 10.01 pm.

Barang yang wa beli:
1. keropok lekor balls RM10.00
2. kuah rojak 4.00
3. anak orkid 2 12.00
4. majalah agro 10.00
5. samosa 4.20
6. kuih bom bijan 4.00
7. nanas potong 1.00
8. honeydew potong 1.00
9. jagung cawan 2.00
10. orkid cuttings 10.00
11. pokok hempedu bumi 4.00
12. pokok pecah kaca 4.00
13. activate broadband 100.00
14. kismis 2 jenis dan kacang 15.00


Sekian.

2 comments:

somuffins said...

Seronok CL? Kalau wa pegi sama, wattaim pulak wa tiba rumah? Lagi lewatlah lu balik, kan? Mana gambo dgn MN?

cikguliz said...

Seronok sangat, rasa nak pergi lagi sebab banyak tempat tak pergi. patutlah Makngah pergi banyak kali. Gambar nanti uplod. ada prob sikit.
CS, kalau lu pergi ha, kita tidur kat sana... muahahaha yang sebenarnya kalau wa pergi dengan lu, tentu kita balik awal.