Saturday, September 28, 2013

GLA Complex by Shaklee

Ada yang bertanya jadi saya pun menjawabnya.

Kenapa saya sebagai seorang guru menyertai perniagaan sama ada jualan langsung atau tidak? Pertama, kerana saya minat. Kedua, sudah manjadi nature seorang guru yang suka menolong, kalau tak tentu dia tak jadi seorang guru kan; dia jadi guru kerana nak tolong anak muridnya agar berjaya kelak. Begitu juga dalam perniagaan. Perniagaan ialah proses jual beli untuk mendapatkan keuntungan. (Perdaganganlah pulak - mentang-mentanglah guru Perdagangan ya) dan untuk memenuhi keperluan dan kehendak. Jadi dengan berkongsi kehebatan barang yang saya promosikan, saya dapat membantu rakan-rakan saya untuk mendapat manfaat daripada  produk yang saya jual. Saya berasa bersyukur kerana dapat membantu mereka. Sekurang-kurangnya mereka tak perlulah bersusah-payah nak mencari barangan yang mereka perlukan dan saya telah menyelamatkan mereka daripada penat, sibuk cari tempat letak kereta, terbeli barang yang tidak perlu dan sebagainya kalau pergi ke pusat beli-belah tu. Hehe.

Yang penting sekali, saya mesti sedar bahawa pekerjaan ini pekerjaan sampingan , jadi masa untuk ini juga dilakukan secara sampingan. Pekerjaan utama saya buat masa ini ialah sebagai seorang guru di sekolah swasta. Itu memang disedari. Tak kacau pekerjaan utama saya. Sambil-sambil saja. hehe.

Siapa nak order jagung manis, dua minggu lagi ya... :-)
 
Jagung pun jual - 8 tongkol RM10.00



Sebenarnya saya nak jawab tentang perkara ini:



Ramai yang tak tahu kebaikan GLA ini.
 GLA·atau nama penuhnya Gama Linolenik Asid berfungsi menstabilkan hormon di dalam badan kita. Boleh diambil oleh lelaki dan wanita.Ia sangat membantu terutama mereka yang mempunyai masalah jerawat, mereka yang punya masalah menstrual, monopause sindrom, darah tinggi dan kencing manis.Kelebihan vitamin GLA Shaklee ini ialah kerana ia mengandungi vitamin E yang asli.

Apakah kelebihan dan khasiat Shaklee GLA Complex ni?
::Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
::Membantu meningkatkan kesuburan
::Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
::Membantu dalam menangani menopus
::Menguatkan kuku dan rambut
::Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
::Membantu menangai ekzema
::Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
::Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
::Menguatkan imuniti tubuh
::Memperlahankan proses penuaan
::Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
::Mengawal kencing manis dan darah tinggi
::Mengawal kolesterol
::Untuk fungsi saraf

Siapa yg perlukan GLA Complex:

~ Diabetes
~ Period tidak teratur
~ Untuk kesuburan
~ Mencantikkan kulit
So, apa lagi. Hubungi saya untuk mendapatkan bekalan GLA Complex dengan harga terbaik.
No Tel/Whatapp/viber: 012-3482423