Wednesday, July 2, 2008

My first attempt....

Hari ini hari Rabu. Cuaca hari ini baik. Hari ini saya mencipta blog. Hari ini saya cuba mengarang... teringat dulu-dulu semasa di sekolah rendah. Ada buku Perkhabaran. Bahagian atas buku latihan tu tidak bergaris dan separuh muka surat ada garis-garis untuk menulis perkhabaran. Bahagian kosong tu dilukis gambar. Mesti ada rumah dan matahari. 2 atau 3 ekor ayam dan pokok kelapa. mengapa ek? Mungkin subjek itu jerlah yang kita pandai lukis dan dekat dengan kita. Dari buku perkhabaran itulah agaknya saya mula mengarang dan melukis. Dah berapa tahun yer peristiwa ini berlaku? Sekarang ada lagi tak buku Perkhabaran?

Sebenarnya terlalu banyak peristiwa yang berlaku hari ini. Tapi tak tahu nak mula tang mana. Mungkin saya perlu listdown dulu. Actually malam ni saya nak siapkan tulis lesson plan yang tertunggak tu. Tiba-tiba teruja pulak nak create blog. Saya nak salahkan siapa ek? Murid-murid saya atau Cik Som? Ada murid-murid saya tanya; cikgu ada blog tak? Cikgu create lah blog. Hmmmm kalau dah lebih 2 orang tanya, tercabarlah jugak gue... pastu pulak Cik Som pun dah ada blog. Baru sekejap tadi bacablognyer... Cik Som? Siapa Cik Somni? hmmmm nantilah wa cerita tentang dia. Pastu adalah seorang mamat perasan humble, sibuk jugak dengan blognyer...jadi wa pun taknak ketinggalan. wa suka bahasakan diri wa di sini kerana wa rasa bebas menulis. Kalau nak tau, penggunaan lu wa ni dipengaruhi oleh mamat humble tu lah... tapi kami berlu/wa di alam siber jerk..... oklah kan.... wah!

Hari ni wa janji dan tulis lesson plan untuk this week. So wa tak nak tulis banyak-banyak. Orangn bijak pandai ada berkata, " Mulakan sesuatu itu dengan langkah pertama, langkah seterusnya akan menyusul'. Insya-Allah kalau ada umur dan kesempatan, wa akan menulis lagi dan lagi.

OMG... So many things happenned today..... wa seakan-akan kehilangan kawan baik wa.... walaupun untuk kebaikan semua. Tapi seseorang harus melakukan pengorbanan untuk membetulkan keadaan. Pengorbanan yang cukup besar untuk kawan wa. Pengorbanan yang disertai tanggungjawab. But everything is not confirmed yet. Wa hanya ikut firasat wa dan disokong oleh cable wa yang dapat dipercayai.... cumawa harap kawan wa itu telah bersedia untuk memikul tanggungjawab tersebut dengan dada yang lapang. Wa juga berharap dia akan meminta pertolongan Allah dalam membuat keputusan. my friend... i will write more about this friend of mine later. Now i want to fulfill my promise......

4 comments:

somuffins said...

Har3.. Wa teruja nama wa dipersada blog lu. Bukan cam blogger yg sorang tu, harram dia nak nyebut nama2 anggun kita kat blog dia. Memang xhumble langsong. Anyway, TAHNIAH, kata dikota!! Luv: SOMuffins

cikguliz said...

Somuffins...
Thank u. Lu telah bina sejarah tau. lu is the first to comment about my blog. Wa pun teruja gak nih....
luv u 2... CL

Dentist and Me said...

har har har ... eh macam mengada je ketawa macam tu khanz lu all. Tapi kalau budak muda ketawa cam tu ok lah khanz

hi hi hi macam tulis blog sendiri je, pada hal nak komen blog orang je ni

Tahniah cikgu. Tak sangka cikgu pandai main komputer, awwwww ! ! ! Wa lihat selain dari cik som, ada bf cikgu yang cikgu ceta kat sini. Wa kira tentu femes bf humble cikgu tu

daaaa ! ! !

cikguliz said...

Salam dr dentist,
hahahahaha lu ingat lu sorang jer ke yang pandai main komputer...Cik Sompun pandai tau. Danlu jangan perasan muda ya... wa lagi muda. harharhar
Anyway, my friend tu is a girl.and very humble too walaupun kekadang cengil gak...

neway, thak ufor the comments.