Thursday, July 10, 2008

Suatu Pengiktirafan

11.22p.m
Pagi tadi Pegawai Sumber Manusia memanggil wa dan memberikan surat perlantikan sebagai Ketua Bidang Sastera. Disertakan juga bidang tugas wa yang ternyata lebih besar daripada dulu sebagai Ketua Panitia Bahasa Melayu. Skop tugas wa lebih luas merangkumi panitia Bahasa Inggeris, Mandarin, Geografi, Sejarah.Pendidikan Moral. Pendidikan Islam, Siviks dan Kewarganegaraan, Pendidikan Seni,dan tak terkecuali Panitia kesayangan wa, Panitia Bahasa Melayu. Tugas yang diberikan kepada wa ini akan wa pikul sebaik-baiknya. Wa menghargai kepercayaan dan pengiktirafan yang diberikan ini dan wa akan cuba perbaik kelemahan wa dari sehari ke sehari. Terima kasih kepada Pn Siti Normah yang memberi sokongan dan laluan untuk wa menjawat jawatan ini. I won't let u down. We will work together like we always will and do.

Ketika wa mengambil alih tugas ini, Jabatan Sastera sedang tenat. Mungkin taklah setenat mana, wa exergarate kut. Namun wa dapati, amat sukar untuk mendapatkan guru yang berkelayakan untuk mengajar beberapa subjek seperti Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris dan Mandarin. Wa akan belajar menempuh cabaran demi cabaran dan tolonglah doakan wa agar berjaya menjalankan tugas wa dengan cemerlang. Banyak perkara yang perlu wa pelajari. And I am looking forward to do it.

Oklah, it's getting late and i don't want to be late to school tomorrow. Wa mesti jaga reputasi wa sebagai Ketua Bidang. Esok ada Swimming Gala Rehearsal di SD Club. Wa nak train the new teacher Azrul untuk ambik video. Wa nak ambik gambar jer. kan wa ada the new Dsrl. nak biasa-biasakan guna kamera itu. Chiowwwwwwww good nite.

5 comments:

somuffins said...

Tahniah Cikguliz. Lu dah jadi Ketua Bidang? Auwww.. jgn lupa membidangkan dada gak eh?? Ahaks. CLiz, Cliz.... I think it wld be da bomb if you place your slideshow at the top/middle of the screen instead of at d bottom. What say u?

cikguliz said...

Cs,
Thank u for ur comments. Wa cuba wat yang terbaik. Wa pun tak tau boleh pindah-pindah. harharhar

somuffins said...

CLiz, I like..! Dgn selesa (xyah terbongkok2) wa nengok gambo2 slide tu. "Keep it up"! (wa cukup gumbira bila cikgu tulis cam tu kat buku wa..)

cikguliz said...

CS,
Thank u. Wa telah terlebih sudah,letak 2 slide show lagi. Hope u enjoy seeing the photos.

somuffins said...

Certainly bebeh.. (nanti ajar wa buat slideshow tu boleh? Meanwhile, as usual wa akan cuba sendiri dulu, eh?. Daaa)