Thursday, July 24, 2008

Sofea





Sofea, sofea...... wa suker nama Sofea. Teringat akan Sofea Jane pulak. Sofea ni anak murid tuisyen wa. Sebelum wa cerita panjang, wa nak ingatkan anak-anak murid wa yang membaca blog ini.... hati-hati dan biasakan diri dengan kata ganti yang wa gunakan di sini... Wa hanya guna kata ganti diri 'wa' hanya di alam maya sahaja tau... tidak dibenarkan menggunakan wa lu di alam realiti.... pastu jangan terkejut dengan bahasa yang digunakan di sini. ini bahasa santai, cikgu tak nak formal-formal kat sini.... memang banyak kesalahan bahasa, sebagai realitinya kita selalu membuat kesalahan sama ada secara sedar, separuh sedar mahupun tak sedar langsung. Saya cuba menjadi saya yang sebenarnya, saya yang dulu, walaupun hujan dan panas silih berganti, siang berganti malam, malam berganti siang, saya tetap saya yang dulu, yang sekarang, yang akan datang...... adakah saya akan berubah seperti Nur Atma I dan II? hanya masa yang menentukan....[apa yang wa merepekni?]

Sofea, a unic person, carefree, happy go lucky, suka buat apa yang dia suka buat, but no heart feeling.... geleng kepala wa... tapi dia dah quit BM.. Why Sofea? Teruk sangat ker cikgu ni, Sofea. Tapi walaupun Sofea tak ada dalam kelas, kelas tetap havoc macam selalu. Entah apatah yang derang pelajari masa tuisyen. Apa yang wa perasan, derangni enjoy jerk.... kalau wa jadi student lagi kan best... tapi malaslah nak attend kelas lagik...

Sofea inspired me to write a blog. Andrew too. not Andrew Cekallah. Andrew Leornard Lim and not forgetting my sweet muffins friend CS and my Birmingham Friend Dr Esmady. Thank u guys....

Wa mengajar kat Cekal dah 2 tahun.Semuanya gara-gara Rohaya. Kononnya nak tolong dia yang sakit. pastu wa terjebak sampai sekarang. Mrs A, next year tak payahlah kan? Wa ajar BM std 6, F1,2,3 dan 5. Wa enjoy ngajar derang ni... lagi-lagi kalau derang faham apa yang wa ajar. Walaupun kekadang tu geram gak dengan kelas Sofea ni.... but they are just adorable and naughty...

Ala sofea, ada problemlah nak uplod gambar...

8 comments:

Sofea :) said...

ahhh no lah cikguuu! Not that cikgu teruk, i yang teruk mahh. Tak dengar cakap cikgu -__- pasal tu lah mak i tak suke. Nvm, your not teruk . Dont blame it on yourself :D Its not your fault, its mine. I shall get an A + for BM to make you proud. :D Your effort did not go to waste.

Sofea :) said...

and btw, i appreciate for what you've thought me throughout the year. Think positive yo. XD And see, blogging virus spread already. I am a good influence xDD

cikguliz said...

hahaha Sofea, releklah.... but u must study hard. Jangan cakap saja; mesti buktikan tau....

Both gud and bad influence u are... peace! ;D

somuffins said...

My SIL is Sofia. My fren's daughter whom I met in Seremban is Sofia. Nama sedap tapi bila tukar ke 'Piah' terus jadi xsedap, hehe.. Lainlah Pia Zadora..

Excuse me Sofea.. I'm no teacher but I once inspired to be one. You meant to write 'taught' instead of 'thought', right? Anyway, do study hard.

Hehe CikguLiz, wa jadi ticher kejap. Terlebih sudah!

suwit said...

บริษัท รับทำเว็บไซต์ ออกแบบเว็บไซต์ Webdesign รับเขียนโปรแกรม โปรโมทเว็บ โปรโมทเว็บไซต์ การโปรโมทเว็บไซต์ การโปรโมทเว็บ พร้อมให้คำปรึกษา ติดตั้งระบบ network
งานวัด รับจัดงานวัด รับจัดเครื่องเล่น สวนสนุก ซุ้มเกมส์ รับจัดเครื่องเล่น บริการเครื่องเล่น รับจัดสวนสนุก รับจัดซุ้มเกมส์
ริบบิ้น สกรีนริบบิ้น พิมพ์ริบบิ้น สกรีนยางยืด พิมพ์ตราเสื้อ พิมพ์ยางยืด พิมพ์เลเบิ้ล พิมพ์โลโก้ พิมพ์ลาย พิมพ์ป้ายสินค้า ป้ายพิมพ์ ลายริบบิ้น เทปทอ พิมพ์เชือก

cikguliz said...

CS, Sofea.... wa tak reti baca tulisan kat atas nih..... Adussss

Sofea :) said...

wooot the picture is on :D

Sofea :) said...

LOL. I look horrible -_____-